Politica de confidentialitate

Cine suntem?

Societatea Snob S.R.L. are calitatea de operator de date cu caracter personal, conform definitiei stabilite de catre Regulamentul 2016/679/UE privind protectia datelor cu caracter personal. 

Scopul publicarii acestei informari este pentru ca dumneavoastra sa intelegeti cum si de ce prelucram date cu caracter personal.

Mentionam ca este necesar sa cititi si sa intelegeti continutul prezentului document ce explica modalitatea de prelucrare a datelor, scopul prelucrarii acestora, drepturile de care dispuneti si temeiul legal ce sta la baza prelucrarii. Pentru orice informatii suplimentare cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal, va stam la dispozitie si ne puteti contacta in scris la adresa Bucuresti, Str Stefan Protopopescu, nr 2, sector 1 sau prin e-mail la adresa contact@domicilio.ro.

De la momentul primirii cererii, in termen de maxim 30 de zile veti primi un raspuns fata de solicitarile dumneavoastra. Exceptie de la acest termen fac situatiile in care exista suspiciuni rezonabile privitoare la persoana care a trimis cererea si, in aceasta situatie, putem face demersuri pentru clarificare si confirmare ca cererea a fost transmisa de persoana vizata.

In completarea prezentei politici, va rugam sa cititi si sectiunea Termeni si conditii pentru a afla toate informatiile privind procesul de vanzare si politica de returnare. De asemenea, prin intermediul Politicii de Cookie explicam cum si de ce utilizam aceste module necesare pentru ca experienta dumneavoastra pe site-ul nostru sa fie cat mai placuta.

 

Definitii

In cadrul prezentei informari sunt utilizati termeni avand urmatoarele semnificatii:

  • Date cu caracter personal – orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
  • Prelucrare – orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;
  • Restrictionarea prelucrarii – marcarea datelor cu caracter personal stocate cu scopul de a limita prelucrarea viitoare a acestora;
  • Creare de profiluri inseamna orice forma de prelucrare automata a datelor cu caracter personal care consta in utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoana fizica, in special pentru a analiza sau prevedea aspecte privind performanta la locul de munca, situatia economica, sanatatea, preferintele personale, interesele, fiabilitatea, comportamentul, locul in care se afla persoana fizica respectiva sau deplasarile acesteia;
  • Operator – SC Snob S.R.L., entitate care stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.
  • Consimtamantul persoanei vizate – orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate;
  • Autoritate de supraveghere – Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
  • Plaforma online – paginile de internet dezvoltate in cadrul numelui de domeniu detinut de catre SC Snob SRL. – domicilio.ro
  • Cookie-urile sunt fisiere text mici stocate pe dispozitivul dumneavoastra (computer, tableta sau mobil) atunci cand va aflati pe Internet, inclusiv pe website.

 

 

Datele prelucrate si scopurile pentru care acestea sunt prelucrate

SC Snob S.R.L., in calitate de operator de date cu caracter personal, prelucureaza date astfel:

  • Direct de la dumneavoastra
  • Prin utilizarea modulelor cookie ce ne ajuta sa intelegem modul de navigare in cadrul site-ului nostru ( mai multe detalii despre aceasta utilizare si modul de restrictionare gasiti in cadrul sectiunii Politica de Cookie)
  • Prin contactarea de catre dumneavoastra prin intermediul platformelor sociale (messenger, formular de contact)

 

Astfel, datele sunt colectate si prelucrate prin:

 

  1. Crearea unui cont

Pentru a plasa o comanda online si pentru ca aceasta sa fie finalizata cu succes este necesara crearea unui cont in cadrul site-ului. Prin crearea acestui cont dumneavoastra ne transmiteti in mod voluntar urmatoarele date de contact:

  • Nume si prenume
  • Adresa de e-mail
  • Si parola pe care o alegeti in crearea contului

Datele pe care dumneavoastra decideti sa ni le furnizati, in mod voluntar,  nu le vom utiliza in alte scopuri decat cel privind finalizarea comenzii. Nu le vom divulga catre persoane neautorizate.

 

  1. Comenzi online

Pentru gestionarea corespunzatoare a unei comenzi avem nevoie de datele dumneavoastra personale. Astfel, colectam datele dumneavoastra: nume si prenume, adresa si telefon direct de la dumneavoastra, scopul prelucrarii fiind finalizarea comenzii.

Platile online se efectueaza cu ajutor partenerilor nostri de la Netopia. Pentru detalii despre politica de confidentialitate a Netopia, va rugam sa consultati sectiunea aferenta existenta pe site-ul lor, sau sa o accesati direct aici  https://www.mobilpay.ro/public/politica-de-confidientialitate/.

Dupa crearea contului, este necesara declararea unei adrese pentru a putea plasa o camanda, avand rol de adresa de livrare a produselor comandate, precum si un numar de telefon pentru a avea posibilitatea de a lua legatura cu dumneavoastra si de a va informa cu privire la stadiul comenzii.

 

  1. Serviciul de chat – aplicatie messenger

Va punem la dispozitie un serviciu de chat prin intermediul aplicatiei messenger, prin care consultantii nostri va vor raspunde in cel mai scurt timp la intrebarile dumneavoastra.

Datele personale la care avem acces in situatia interactiunii prin intermediul aplicatiei messenger sunt generate in principal de catre dumneavoastra.

Astfel, datele personale la care avem acces sunt:

  • numele si prenumele;
  • pseudonimul;
  • adresa de email;
  • fotografie publicata ca imagine de profil;
  • descrierea sau preferintele personale;
  • alte informatii pe care le-ati impartasit cu noi despre dumneavoastra (de exemplu, prin intermediul mesajelor transmise), contactand-ne sau furnizand continut propriu, cum ar fi fotografii sau recenzii, sau furnizand continut propriu, cum ar fi fotografii sau recenzii.

Pentru a afla mai multe privind politica aplicabila in domeniul confidentialitati si protectiei datelor va recomandam sa accesati politica inclusa in cadrul platformei messenger.

 

  1. Formular de contact

In cadrul sectiunii de contact aveti posibilitatea de a ne contacta pentru a afla mai multe informatii despre produse sau orice alte informatii privitoare la site-ul nostru, comenzi, sau intrebari la care nu ati gasit un raspuns in documentele publicate pe site.

Pentru a putea formula un raspuns, avem nevoie de la dumneavoastra de cateva date personale (nume si prenume, adresa de e-mail). Declaram ca aceste date cu caracter personal nu vor fi utilizate in alte scopuri decat pentru a va oferi un raspuns la informatiile solicitate.

Datele dumneavoastra vor fi prelucrate pana la retragerea consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop, daca nu exista alt temei legal pentru prelucrare.

De asemena, declaram ca nu vom utiliza datele dumneavoastra in alt scop decat pentru a furniza un raspuns solicitarilor dumneavoastra.

Retineti ca, pentru scopuri de marketing direct, nu vom colecta datele dumneavoastra cu caracter personal fara consimtamantul dumneavoastra expres si exprimat in mod clar.

De fiecare data cand ne contactati, vom prelucra datele dumneavoastra de contact pentru a va putea oferi un raspuns. Datele personale sunt pastrate in medii sigure, protejate de accesul, divulgarea, modificarea sau distrugerea neautorizata.

Prelucrarea datelor in cadrul Domicilio are la baza unul sau mai multe din urmatoarele temeiuri legale:

  • dispozitii legale privind desfasurarea activitatii;
  • dispozitii legale privind raporturile contractuale;
  • dispozitii legale privind siguranta si securitatea publica;
  • consimtamantul liber exprimat, informat si neechivoc;
  • interesul legitim al Domicilio

Domicilio declara ca toate datele cu caracter personal, indiferent de modalitatea de colectare, sunt prelucrate doar in scopurile declarate. Declaram ca nu vom colecta datele dumneavoastra cu caracter personal decat daca acestea sunt necesare pentru scopul declarat. De asemenea, am implementat masuri tehnice si organizatorice pentru ca datele dumneavoastra sa fie pastrate in conditii optime de securitate, masuri pe care le verificam periodic cu scopul mentinerii unui nivel ridicat de securitate.

 

Retentia datelor

Domicilio va prelucra datele cu caracter personal strict pana la momentul la care se incheie perioada legala de retentie ori perioada de retentie declarata, dupa caz, ori pana la momentul la care se solicita stergerea acestora, conform prevederilor legale aplicabile.

Pentru datele cu caracter personal pentru care nu exista o perioada de retentie legal stabilita, Domicilio declara ca retine datele personale pe care le colecteaza de la dumneavostra atat timp cat contul dumneavostra de utilizator ramane active, sau pe o perioada de 10 ani.

Daca alegeti sa dezactivati acest cont, datele vor fi sterse intr-un termen de 45 de zile, exceptie facand unele situatii, cand este posibil sa le pastram peste perioada declarata. Astfel, datele se vor mai pastra pentru o perioada rezonabila – doar pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale, pentru colectarea oricaror sume datorate, pentru depanarea problemelor tehnice, pentru solutionarea eventualelor dispute si acordarea de asistenta la orice investigatii oficiale, sau pentru alte actiuni permise prin lege. Apoi, le vom sterge sau le vom transforma in date anonime.

 

Potentiali destinatari ai datelor

Cu exceptia situatiilor prezentate mai jos, nu vom dezvalui, fara autorizare, nicio informatie referitoare la datele tale cu caracter personal.

La datele dumneavoastra vor avea acces angajatii, consultantii si persoanele autorizate care au nevoie sa le cunoasca.

Companiilor din grupul din care face parte SC Snob S.R.L., detinatorul site-ului www.domicilio.ro, actionarii sau asociatii sai.

Cu fiecare partener avem semnat un acord de confidentialitate a datelor pentru pastrarea in siguranta a tuturor datelor pe care dumneavoastra ni le furnizati.

In scop contractual, datele dumneavoastra pot fi dezvaluite si altor terti parteneri care ne furnizeaza servicii  (precum furnizori de platforme e-commerce, curieri care livreaza produsele, cei care gazduiesc website-ul, cei care ne ajuta la monitorizarea si optimizarea website-ului, cei care asigura serviciul de suport clienti, alte companii care ne ajuta sa transmitem comunicari si oferte promotionale, parteneri care difuzeaza reclame personalizate si publicitate targetata comportamental, alte firme autorizate de SC Snob S.R.L.. Partenerii nostrii pot fi: Google, Facebook, Lucky Orange, Owner IQ, ScoreCard, Shopify, Hotjar, Instagram shop by Snapppt, MailChimp, Plobal Apps Mobile Application, Retargeting, Smart Search, Social Media Stream, Unbxd Recommendations, Wheelio, Wishlist, Zopim, Sumo, Smart Wishlist, 2Performant);

Mentionam ca lista nu este limitativa. Poate suferi modificari in functie de functionalitatile existente pe site, la un anumit moment. Acest lucru nu inseamna, insa, ca datele dumneavoastra nu vor fi pastrate in siguranta.

Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

In momentul efectuarii platilor online, sunteti transferati pe pagina partenerilor nostri de la Netopia, datele fiind furnizate direct catre acestia. Nu accesam si nu stocam datele dumneavoastra bancare. Pentru mai multe detalii despre prelucrarea datelor dumneavoastra, va rugam sa accesati politica lor de confidentialitate (https://www.mobilpay.ro/public/politica-de-confidientialitate/ )

In cele din urma, putem sa va impartasim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, in cazul in care institutii sau autoritati publice le solicita.

Fara acordul dumneavoastra se vor folosi doar informatiile necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, iar nu si informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing.

Datele furnizate in baza consimtamantului pentru scopurile definite mai sus sunt prelucrate pana la momentul la care veti decide sa solicitati stergerea acestora sau va veti exercita alt drept legal garantat.

Important de mentionat este ca website-ul www.domicilio.ro este gazduit de catre platforma shopify.com. Pentru a intelege modalitatea in care shopify.com utilizeaza si prelucreaza datele dumneavoastra, va rugam sa vizitati pagina lor, https://www.shopify.com/legal/privacy, unde veti gasi toate detaliile necesare. Pentru orice alte detalii privind prelucrarea datelor de catre Domicilio, va stam la dispozitie si ne puteti contacta oricand, in scris la adresa de e-mail pusa la dispozitia utilizatorilor site-ului. 

Cazuri in care putem dezvalui sau transfera datele dumneavostra catre alte persoane:

  • In cazul unei vanzari, reorganizari, fuziuni sau asocieri de companii ce implica activitatea SC Snob S.R.L. - detinator al website-ului www.domicilio.ro (inclusiv negocierile pentru aceasta); intr-un asemenea caz, veti fi notificat prin e-mail sau printr-un anunt afisat pe website si vi se va cere acordul;
  • Daca exista suspiciunea ca orice comportament al dumneavoastra in legatura cu continutul site-ului nostru ar putea reprezenta o infractiune;
  • Daca este nevoie sa protejam Domicilio, companiile afiliate sau pe ceilalti utilizatori;
  • Daca suntem obligati prin lege sau de catre o autoritate competenta.

 

SC Snob S.R.L. detinator Domicilio nu inchiriaza si nu vinde altor firme datele dumneavostra personale.

Prin folosirea website-ului nostru, ne dati acordul dumneavostra expres pentru a transfera datele dumneavostra personale

  • pe serverele Shopify instalate in ServerCentral, 2200 Busse Rd, Elk Grove Village, IL, SUA; si
  • in tari din Uniunea Europeana unde se pot afla unii dintre partenerii nostri comerciali (doar in scopurile indicate in aceasta politica).

 

Transferul datelor cu caracter personal in strainatate

Domicilio va asigura ca orice transfer de date, daca este necesar, se face cu respectarea stricta a legislatiei in domeniu, respectiv cu toate cerintele legale prevazute de catre Regulamentul 2016/679.

Dupa cum am mentionat anterior, datele dumneavoastra sunt prelucrate si de catre Shopify, ce isi asuma obligatiile necesare pentru pastrarea confidentialitatii datelor, conform politicii lor de confidentialitate, publicata pe site.

 

Securitatea prelucrarilor datelor

Un principiu foarte important aplicat de catre Domicilio este reprezentat de securitatea datelor cu caracter personal. Astfel, la nivelul societatii noastre sunt implementate masuri de siguranta pentru asigurarea unui cadru potrivit pentru pastrarea datelor cu caracter personal. Depunem toate eforturile sa le actualizam in mod constant pentru a asigura protejarea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice si juridice.

Totodata, personalul cu acces la date cu caracter personal este instruit periodic prin sesiuni de pregatire intense cu scopul prevenirii unor situatii ce ar putea duce la pierderea sau divulgarea datelor dumneavoastra.

SC Snob S.R.L., detinatoare a website-ului www.domicilio.ro, nu va fi responsabila cand pierderea datelor rezulta dintr-o cauza ce nu tine de noi si nici pentru actiunile unor terti ce v-ar putea folosi datele in mod neautorizat sau ilegal.

Stocam informatiile despre dumneavostra pe servere securizate Shopify instalate in ServerCentral, 2200 Busse Rd, Elk Grove Village, IL, SUA, in spatele unui firewall. Shopify (furnizorul platformei si a bazei de date ce deserveste website-ul nostru) si ServerCentral (furnizorul de hosting al lui Shopify) isi asuma obligatii specifice privind securitatea datelor stocate pe serverele pe care le opereaza. Mai multe detalii in acest sens, gasiti pe site-ul Shopify si site-ul ServerCentral. Pentru mai multe informatii accesati Shopify - Privacy Policy si ServerCentral - Legal.

De asemenea, atunci cand va introduceti datele prin intermediul contului de utilizator, criptam informatia cu tehnologia Secure Socket Layer ("SSL").

Noi nu pastram datele dvs. privind platile pe care le faceti online cu cardul de credit sau debit. Acestea sunt stocate si folosite de mobilPay (firma partenera pentru procesarea securizata a platilor). Pe baza intelegerii noastre contractuale cu mobilPay, am primit toate asigurarile necesare privind siguranta si protectia acestor date. SC. Snob S.R.L. detinator www.domicilio.ro nu va fi responsabila fata de dvs. daca mobilPay nu respecta - din orice motiv - conditiile contractuale. Va invitam sa cititi politica mobilPay privind datele personale pe care le colecteaza si cum le poate folosi. 

 

Principiile aplicabile privind confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal

1)         Implementarea politicilor si procedurilor avand ca obiectiv principal asigurarea cadrului de conformare cu prevederile Regulamentului;

2)         Asigurarea securitatii si confidentialitatii in activitatile desfasurate;

3)         Respectarea principiilor indicate in cadrul Regulamentului, inclusiv dar fara a se limita la transparenta in procesul de prelucrare a datelor;

4)         Neimplicarea in actiuni de tranzactionare a datelor cu caracter personal;

5)         Asigurarea politicii de transparenta si informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal;

6)         Utilizarea datelor cu caracter personal exclusiv pentru indeplinirea obiectivelor si scopurilor declarate;

7)         Respectarea drepturilor garantate ale persoanei vizate in conformitate cu prevederile legale aplicabile.

 

Drepturile persoanelor vizate

In calitate de persoana vizata dispuneti oricand de urmatoarele drepturi:

  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate: aveti dreptul de a obtine confirmarea faptului ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de Snob S.R.L. si, in caz afirmativ, de a solicita o copie a acestora; Furnizarea informatiilor solicitate se va realiza in principiu fara perceperea unei taxe. In situatia in care solicitati copii ale informatiilor deja comunicate si/sau in situatia unor solicitari repetate Snob S.R.L. are dreptul de a percepe o taxa rezonabila ce urmeaza a fi comunicata in prealabil. Snob S.R.L. are dreptul de a refuza sa raspunda in situatia unor solicitari excesive, repetate, neintemeiate.
  • Dreptul de a solicita rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal vizeaza corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte sau care nu sunt actuale. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar catre care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate;
  • Dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii, in cazul in care:
    • considerati ca datele cu caracter personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitatea datelor cu caracter personal;
    • prelucrarea este ilegala, insa nu doriti stergerea datelor cu caracter personal prelucrate, ci restrangerea utilizarii acestor date;
    • in cazul in care Snob S.R.L. nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal pentru scopurile definite, insa aveti nevoie de date pentru a constata, exercita sau apara un drept in instanta;
  • Drept de a solicita stergerea datelor cu caracter personal prelucrate care va privesc, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
    • datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • in calitate de persoana vizata, va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru continuarea prelucrarii;
    • va exercitati dreptul de a va opune, iar operatorul nu are motive legitime care sa prevaleze pentru a continua prelucrarea;
  • Dreptul de a va retrage oricand consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;
  • Dreptul de a va opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea se intemeieaza pe un interes legitim, precum si  dreptul de a va opune, in orice moment, prelucrarii datelor in scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza pe aceasta in mod similar  intr-o maniera semnificativa;
  • Dreptul la portabilitatea datelor, insemmand dreptul de a va primi datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, intr-o forma structurata, utilizata in mod curent si care poate fi citita automat, precum si dreptul de a transfera respectivele date catre un alt operator, daca acest lucru este fezabil si rezonabil din punct de vedere tehnic. Dreptul la portabilitatea datelor este aplicabil in cazul in care prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau executarea unui contract si se realizeaza prin mijloace automate;
  • Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Puteti contacta Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal la adresa Bucuresti sector 1, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, adresa de e-mail anspdcp@dataprotection.ro, sau la numarul de telefon +40.318.059.211.

Daca doriti mai multe informatii privitoare la Regulamentul 2016/679/UE puteti accesa urmatoarea adresa web: http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=1262.

Aceasta politica poate fi actualizata pentru respectarea oricaror modificari legislative cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Va sfatuim sa verificati periodic sectiunea Politica de confidentialitate pentru a fi informati cu privire la aceste posibile modificari.

Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la adresa de e-mail contact@domicilio.ro, sau puteti sa ne contactati la numarul de telefon pus la dispozitia consumatorilor. Programul nostru de functionare este de luni pana vineri intre orele 10:00-19:00 si sambata 11:00-17:00.